De smukkeste steder i Danmark

Danmark har mange smukke byer og landskaber. I dag vil jeg fortælle lidt om de steder, jeg synes er nogle af de smukkeste, og som  helt bestemt er et besøg værd.

Nordjylland byder til

Nordjylland er et af mine absolutte favorit steder i Danmark. Her mærker du havet og det unikke kystlandskab med den helt fantastiske Rubjerg Knude. Her ser du landbruget, og her ligger Skagen by, vel nok én af de vigtigste kulturperler med historier om de danske skagensmalere og deres færden her.

Rugbjerg Knude og fyr

Vidste du at Rubjerg Knude hvert år flytter sig, og at Rugbjerg Fyr kan forventes at falde i havet omkring 2020? Fyret blev første gang tændt i 1900 og betragtes i dag som historisk. Derfor er der også planer om at flytte fyret længere ind fra kysten inden det falder i havet. Rugbjerg Fyr er delvist begravet i sand og  det gør det endnu mere spændende at kravle op og nyde udsigten. Fyret er det højeste udsigtspunkt ved vestkysten, herfra kan du se langt ned af kysten. En nyere trapper er bygget inde i fyret så lokale og turister fortsat kan komme op i det spændende fyr.Som en del af sandformationerne langs Nordjyllands vestkyst kan du også finde den berømte Råbjerg Mile.  Den er Danmarks største vandreklit og er et populært turistmål.

Sandklitterne blev dannet ved vestkysten (Råbjerg Stene) i det 16. århundrede under den store sandmigration. Klitterne består af en 1000 m lang og 1000 m bred mund med højeste punkt ca. 40 m over havets overflade.

Klitterne fortsætter med at migrere øst-nordøst mod Kattegat med en hastighed på mere end 15 m om året.

Malernes Skagen

Lidt længere nordpå ligger så Skagen by hvor Skagensmuseum lokker med en helt unik samling af malerier fra 1870erne hvor flere danske og udenlandske kunstnere opholdt sig i Skagen og malede fiskernes liv og dagligdagen ved det magtfulde hav. Skagensmalerne var tiltrukket tll Skagen i det stærke lys.  Holger Drachmann besøgte det lille fiskersamfund Skagen for første gang i 1872,  og i årene efter fulgte unge kunstnere fra København efter Drachmann.

Udover Skagensmuseum kan du også besøge poeten og maleren Holger Drachmanns hus og få indsigt i hans liv og værker fra den tid.

Østersøens Perle Bornholm

I den modsatte ende af landet ligger Bornholm som er noget helt særligt. Små fiskebyer, der i dag emmer af historie og kultur med mange års traditioner for lokal keramik og glaspusteri.

Bornholm har også flere solskinstimer end noget andet sted i Danmark, og har derudover et væld af sommerhuse og ferielejligheder til rådighed.


Posted

in

by

Tags: