Velkommen til vores blog om Rovvig

Kender du Rovvig? Nej … siger du sikkert. Det er der ikke mange der gør, og derfor har vi besluttet os for at begynde en blog om vores smukke Rovvig. Det er dejligt at være lidt g(l)emt af vejen, men vi synes her er så smukt, at andre også skal vide lidt om hvad Rovvig tilbyder.

Rovvig er en lille vig i Limfjorden. Den mindste af dem alle, syd for Thisted Bredning og vest for Dragstrup Vig. Vi er på Mors og er en del af Vesthimmerland kommune i Nordjylland. Her bor vi, lige ned til vandet med daglig udsigt til skibe og både der sejler gennem fjorden, og med masser af fugleliv.

Hvem er vi? Vi er Karen og Morten og har boet her i Rovvig i nu 5 år. Oprindeligt fra Århus har vi mødt mange udfordrende opfattelser og bekymrede miner fra vores venner og familie i Århus, som ikke helt kunne forstå hvorfor vi flyttede langt ud i Limfjorden. I de først par år tog det lidt ekstra arbejde at få overtalt dem til at komme på besøg, men nu hvor flere af dem har været her et par gange, er det ikke usædvanligt at vennerne ringer og spørger til et weekendophold her i vores vidunderlige natur!

Det hænger vel sammen med, at venner og familie har opdaget, at der ikke er noget mere afslappende end et par dage ved fjorden og med naturen. Vi elsker selv at gå lange vandreture, tage en tur ud på fjorden med Mortens lille båd hvorfra vi fisker. Vi tager også hver uge en tur i kajakkerne, og hvis vejret er til det, tager vi frokosten med og laver en heldagstur. Karen mener, at her til sommer, tager vi en 3 dages tur og padler hele vejen gennem fjorden og ud til havet!

Især vandet tiltrækker mange. Vi elsker at få besøg fra venner og familie der vil ud på vandet, enten for at fiske, eller bare for at nyde udsigten og den fantastiske fjord. Én af vores venner har endda købt en kajak som ligger hos os, og nu kan han komme forbi når som helst for at sejle i kajak. 

Andre fordele ved at bo her fremfor storbyen er selvfølgelig huspriserne. Vi købte os et hus lige ned til vandet. Det er ikke noget vi nogensinde ville have haft mulighed for i Århus. Og med masser af grund, græs og have omkring os bliver det ikke bedre. Morten har fundet job hos kommunen og Karen kigger stadig, men overvejer i mellemtiden at starte eget firma online.