Top attraktioner i København

København, Danmarks hovedstad ligger på kystøerne Sjælland og Amager. Amager er forbundet med Malmø i det sydlige Sverige ved Øresundsbron. Indre By, byens historiske centrum, indeholder Frederiksstaden, et rococo-distrikt fra det 18. århundrede, der er hjemsted for den kongelige familiens Amalienborg-palads. I nærheden ligger Christiansborg Slot og renæssanceåren Rosenborg Slot, omgivet af haver og hjemsted for kronjuvelerne.

Christiansborg

Christiansborg sidder Danmarks folketing. Men borgen er også et slot og har mange attraktioner.

Du kan for eksempel tage en tur med Kongens Elevator op i tårnet på den gamle borg, og nyd den unikke udsigt over København. Eller, du kan besøge Dronningens pragtsale på selve slottet og se hvordan et moderne, fungerende slot ser ud.

Der er også mulighed for at se det ny renoverede Kongelige Festkøkken hvor man tilberede middage til udenlandske statsoverhoveder, eller se guldkareter og hvide heste i de Kongelige Stalde.

Runde tårn

Rundetårn, eller Rundetårn, er et tårn fra det 17. århundrede beliggende i det centrale København, Danmark. Et af de mange arkitektoniske projekter af Christian IV, blev tårnet oprindeligt bygget som et astronomisk observatorium. Når du har været op og ned i det runde tårn, så husk på at Rundetårn også har et museum der hører til i den sideliggende bygning med skiftende udstillinger.

Den lille havfrue

Den lille havfrue er verdensberømt og tiltrækker hvert år tusindvis af turister. Mange bliver dog lidt skuffede over at hun er så lille! Men det er historien bag havfruen af den verdensberømt H.C. Andersen der er attraktionen.

Skulpturen er udført i bronze og granitsten og inspireret af eventyret hvor havfruen hver morgen og hver aften stiger op fra havets bund for at spejde længelsfuldt efter prinsen som hun har tabt sit hjerte til.

Havnen

Når du alligevel er på langs ud af Langelinje, så tag en oplevelse rundt i Københavns Havn. Det kan gøres på mange måder, enten med de traditionelle kanalture eller tag den gule ”bus” rundt til mange af de berømte seværdigheder. Værd at nævne og bestemt et stop værd er Københavns Operahus som er blandt de mest moderne operahuse i verden. Det er også et af de dyreste operahuse der nogensinde er bygget.

Tag videre fra Operahuset til Amalienborg hvor den kongelige familie holder hjemme. Det består af fire bygninger og det er her den kongelige livgarde dagligt trækker op. Hvis du ankommer fra vandsiden, byder slottet sig til med den fine Amaliehave.


Posted

in

by

Tags: