Hvornår er det bedst at besøge Danmark?

Danmark kan besøges året rundt, og uanset hvornår du vælger at besøge det smukke land, så er du garanteret nogle fantastiske by- og kulturoplevelser. Men alt efter hvad du gerne vil opleve, så er nogle perioder bedre egnet til at besøge Danmark end andre – specielt hvis du gerne vil opleve de lyse sommernatter og danskernes glæde ved bylivet på en dejlig sommerdag.

Det danske vejr kan man ikke altid regne med. Foråret er smukt og starter i april og især maj er ofte behagelig med temperaturer mellem 15-21 C grader. I maj er mange sprunget blomster ud og det milde vejr indbyder til smukke ture i skoven og oplevelser i byerne.

Du danske sommer

I sommermånederne juni, juli, august er der en ganske særlig stemning i danske byer. Danskerne elsker udendørslivet i byen og der er gang i cafeer hvor man kan sidde udenfor og se på bylivet og de mange mennesker, og stræderne er fyldt med handlende og turister.

Juli og august er populære og der er typisk mange turister i storbyerne og ved attraktioner. Især Legoland, Tivoli og de mere populære museum kan opleve kødannelser.

Juni er generelt lidt mindre travlt. Det er også i juni at du kan opleve den danske midsommer med Sankt Hans fester og bål langs vandet landet over. Det er en smuk tid til et besøg i sommerlandet og kan endda være varmt nok til en tur i havet!

Den danske vinter

Danmark ligger ganske vidst langt mod nord, men den varme Golfstrøm bringer et tempereret klima der betyder at det aldrig bliver super varmt eller super koldt.

Vinteren kan være både lang og grå i Danmark. Solen står op kl. 8-9 om morgen og er nede igen allerede mellem kl. 15-16 om eftermiddagen. Det giver nogle lange mørke dage. Lige som Danmark har det fantastiske lys om sommeren, er der meget lidt lyd om vinteren! Og, det bliver ikke meget bedre af at det regner mere end det sner! Det kan undertiden føles som om skyerne hænger i skulderhøjde! Det sner kun en gang i mellem, og sneen forbliver sjældent på jorden i mere end en uge af gangen.

Men, har man alligevel besluttet sig for at besøge Danmark om vinteren, så er det bare om at ramme juletiden. Den danske jul er noget helt særligt og gaderne i mange byer er flot pyntet op med klassisk og stilrent julepynt. Dertil kommer sang og musik som ofte kan opleves under juledagene og diverse julemarkeder især i København, Odense og Århus som er helt fantastiske.


Posted

in

by

Tags: